fbpx

Impact Games

Tréning pre pedagógov o využití vzdelávacej mobilnej hry Aaronova dilema

Impact Games Vás pozýva na webinár k metóde game-based learning a jej využití pri začlenení mobilnej hry Aaronova dilema a ďalších hier do vašej pedagogickej praxe.

Aaronova dilema je unikátna digitálna vzdelávacia pomôcka, prostredníctvom ktorej sa snažíme pedagógom pomôcť efektívne uchopiť tému migrácie, utečenectva a ľudských práv cez zážitkovú a pre mladých zaujímavú formu. Hra umožňuje hráčovi “prežiť” príbeh sýrskeho mladíka Aarona, opúšťajúceho svoj domov kvôli konfliktu v jeho rodnej krajine.

Prototyp hry je dostupný na stiahnutie:

Hra je ľahko využiteľná aj v dištančnom vzdelávaní. 

Aronova dilema získala dvojitú nomináciu – od MŠVVaŠ SR a Slovenskej agentúry pre medzinárodnú rozvojovú spoluprácu na GENE Global Education Award 2020/2021, kde získala Certifikát preukazujúci kvalitu v globálnom vzdelávaní. 

Na tréningu sa dozviete: 

  • Čo je metóda game-based learning a ako pomocou hier zvýšiť motiváciu učiť (sa) aj o komplexných témach.  
  • Predstavenie hry Aaronova dilema – metodické usmernenie a inšpirácia na využitie mobilnej hry ako vzdelávacej pomôcky pri učení o témach migrácie, utečenectva a ľudských práv. 

Pre koho je tréning určený? 

Webinár je primárne určený pre učiteľov druhého stupňa základných škôl, stredných škôl a gymnázií (so zameraním hlavne na predmety etika, občianska náuka, dejepis a geografia). V prípade voľnej kapacity, radi privítame aj ďalších pedagógov, pracovníkov s mládežou, či nadšencov hier a ich využitia pre účely vzdelávania.

Registrácia

Je možné vybrať si z 2 termínov. Obsah oboch webinárov je identický a bude trvať 1 hodinu.

  • 9. jún o 17:00
  • 16. jún o 17:00
Uzávierka registrácie je 7.6.2021.

Webinár prebehne na platforme Zoom. Link na pripojenie bude registrovaným účastníkom zaslaný najneskôr jeden deň pred konaním webináru. 

Partner tréningov